2011. december 15., csütörtök

A VÍZBEN OLDÓDÓ VITAMINOKRÓL, FOLYTATÁS...

B5-vitamin (pantoténsav, kalcium-pantotenát): Hiánya: bőrpanaszokat, a vérképzés zavarait, nyombélfekélyt, alacsony vércukorszintet okozhat. Több enzimreakció fontos eleme. Jelentős a szerepe az idegek közötti kommunikációban, egyes stressz hormonok termelésének szabályozásában. Létfontosságú a mellékvesék normális működéséhez. B1-vitaminnal együtt adva (Mega B Complex) előnyös gyomorrontás esetén. Mérsékli az allergiás reakciókat, befolyásolja a hajnövekedést és színt.

B6-vitamin (pridoxin): Hiánya: vérszegénységet, bőrgyulladást, nyelvgyulladást, az izomszövetek újraépülésének zavarát okozhatja.
Számos enzim alkotórészeként sokféle feladata van, részt vesz az aminosavak, esszenciális zsírsavak és a vas anyagcseréjében. Nélkülözhetetlen az ellenanyagok és a vörösvértestek képzéséhez. Legfőbb feladata az aminosavak átalakítása, így szükséglete arányban áll a fehérjebevitellel. Természetes vízhajtó. Enyhíti a menstruációt megelőző idegfeszültséget, hányingert, ill. a kísérő fájdalmat. Szükséges a B12-vitamin beépüléséhez is (Mega B Complex).

B7-vitamin (biotin, H-vitamin): Hiánya: nagyfokú kimerültséget, ekcémát és a zsíranyagcsere-zavarát okozhatja.
Olyan enzimek alkotórésze, amelyek szerepet játszanak a fehérje-, a szénhidrát- és a zsíranyagcserében. Fontos szerepet játszik a szervezet cukorfelhasználásában, a haj és a körmök egészségének megőrzésében. A nyers tojásban található avidin gátolja a belekből a felszívódását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése